Milieustraat Veldhoven

Zit u vast met oude tijdschriften, boeken en plastic zakken? Laat ze geen afval worden. Bewaar ze in plaats daarvan! U kunt uw ongewenste lectuur in Veldhoven gemakkelijk recyclen door gebruik te maken van een van de drie recyclingmogelijkheden die in de stad beschikbaar zijn. Het Nederlandse woord 'veiligheid' betekent 'veiligheid', en Veldhoven is een veilige plek om te wonen. Dat gezegd hebbende, weten we dat zelfs de veiligste plekken 's nachts onveilig kunnen zijn. Daarom is het zo belangrijk om uw deuren op slot te doen als u niet thuis bent en om een veiligheidsalarm in uw huis te installeren. Af en toe uw sleutels verliezen of uw handtas achterlaten is ook niet erg; zorg er gewoon voor dat het niet vaak gebeurt. Als u kinderen of huisdieren hebt, moet u voor hun veiligheid ook investeren in een afsluitbare buitenspeelruimte. 

Doneer aan liefdadigheid

Veel steden bieden inzamelingsdiensten aan voor uw oude tijdschriften, boeken en kranten. Op deze manier kunt u gemakkelijk van uw ongewenste lectuur afkomen zonder dat u het zelf naar een recyclingcentrum hoeft te brengen. Als u uw lectuur aan een goed doel wilt schenken, nemen de vuilnismannen van Veldhoven ze graag in ontvangst. Informeer bij uw lokale vuilophaaldienst; zij werken vaak nauw samen met liefdadigheidsorganisaties. Recyclen kan in de zogenoemde "Milieustraat Veldhoven" bij Kringloop de Kempen

Recycle uw tijdschriften, boeken en kranten bij het stadsdepot.

Als u uw lectuur wilt recyclen bij het stadsdepot, kunt u uw tijdschriften, boeken en kranten daar afgeven. Zorg ervoor dat u uw artikelen labelt met de recyclingcode op de omslag of in het tijdschrift of boek. Het depot kan ook oude plastic flessen en potten, kartonnen dozen en kranten/plakpapier innemen.

Lever uw plastic afval in bij een afvaldepot

Als u plastic afval heeft dat niet is opgehaald door een Veldhovense afvalinzameldienst, kunt u het naar een van de Veldhovense afvaldepots brengen. De makkelijkste manier om de depotlocatie te vinden is via de online smartphone app. Zo vindt u de locatie van het depot en slaat u het gedoe over het vinden van een afvalbak die uw plastic afval accepteert over.

Samenvatting

De recyclingcentra in Veldhoven accepteren vele soorten afval, waaronder plastic afval. De Nederlandse overheid probeert de hoeveelheid van dit afval in de wereld te verminderen, dus u zou zo veel mogelijk moeten recyclen. Inwoners van Veldhoven worden aangemoedigd zo veel mogelijk te recyclen. Op de website van de gemeente vindt u de exacte locaties van de centra en andere details over recycling.