Organisatieadviseur

Er zijn adviseurs in bijna elke industrie en op bijna elke grootte. adviseurs zijn te vinden in nichemarkten, zoals een buurtziekenhuis dat veel specialisten heeft, of een heel land. Het is gemakkelijk om organisatieadviseur te worden: het enige wat je nodig hebt zijn de vaardigheden en ervaring die nodig zijn om zelfstandig werk te verrichten. Consulting biedt ook een aantal unieke uitdagingen. Een adviseur kan werken voor een organisatie van elke omvang, van een enkele klant tot meerdere grotere klanten die hun eigen adviesbureau hebben. Hoe kleiner je bent, hoe gespecialiseerder je diensten moeten zijn en hoe meer ervaring er nodig is voordat je klaar bent om nieuwe klanten aan te nemen. Wat is er nodig om adviseur te worden? Hier zijn vijf manieren waarop je er vandaag een kunt worden:

Bouw je netwerk op

Als je begint, is het makkelijker om klanten te vinden als je contacten in de branche hebt die je kunnen doorverwijzen. Je kunt ook contact opnemen met organisaties of mensen in de sector en kijken of ze bereid zijn om je op weg te helpen. Als u geïnteresseerd bent in consultancy, wilt u mensen in de sector vinden die u misschien kunnen helpen bij uw start. Je kunt ook proberen je contacten uit te breiden naarmate je meer gevestigd raakt als adviseur. Je kunt je bereik vergroten door een netwerk op te bouwen van mensen die je kunnen helpen nieuwe klanten te vinden. Netwerken kan op vele manieren: een collega-lunch, een branchebijeenkomst of een professionele conferentie. Je kunt ook een e-maillijst beginnen van mensen die geïnteresseerd zouden zijn in informatie van jou over je bedrijfstak en je vaardigheden.

Investeer in uw vaardigheden en kennis.

Wanneer je een consultancybedrijf inhuurt om werk voor je te doen, moet je adviseurs zoeken die relevante vaardigheden en ervaring hebben. Je zult een grondig begrip moeten hebben van het werk dat je voor de klant doet en de voordelen van je werk. Als uw klant bijvoorbeeld een marketingplan nodig heeft voor de lancering van een nieuw product, moet u de marketingstrategie voor het te lanceren product begrijpen. U moet het bedrijfsmodel van de klant en de markt voor zijn producten begrijpen. Je moet ook de doelstellingen van de klant begrijpen en de problemen die ze proberen op te lossen. Als je deze dingen niet weet, kun je niet de juiste consulting diensten leveren. Voordat u besluit om een consulting opdracht te aanvaarden, moet u ook uw eigen vaardigheden en ervaring in overweging nemen. Je kunt je vaardigheden beoordelen met behulp van een self-assessment tool zoals die wordt aangeboden door het consultingbedrijf waar je een gesprek mee hebt. U kunt ook uw kennis beoordelen met behulp van een zelfbeoordelingstool, zoals die wordt aangeboden door het consultingbedrijf waarbij u solliciteert.

Geef gratis advies voordat je een betaalde baan accepteert.

Als adviseur kun je hulp bieden aan je klanten. Als ze op zoek zijn naar advies of hulp op een bepaald gebied, kun je je kennis gratis aan het werk zetten. Je kunt ook een mentor- of coachingsrelatie met klanten aangaan. Als expert kunt u doorlopend met een klant samenwerken om hem te helpen een specifiek probleem op te lossen. Je kunt ook met een klant werken op een 'as-needed' basis. Dit kan zijn hulp bij een project of advies over een specifiek onderwerp. Je kunt een klant ook helpen een nieuwe adviseur te vinden als hij een nieuwe adviseur wil inhuren. Als adviseur kun je je klanten helpen nieuwe adviseurs te vinden. Je kunt ze helpen met het wervingsproces en je kunt ook aanbieden om te helpen bij het vinden van iemand met de juiste vaardigheden en ervaring. Als je doorlopend met een klant werkt, kun je aanbieden om doorlopend mentorschap of coaching aan je klant te bieden.

Consulting is niet voor iedereen weggelegd. Wees duidelijk over waarom je er een wilt zijn.

Als adviseur kun je werken voor klanten in allerlei sectoren. Je doel moet echter zijn om klanten te vinden in jouw specifieke branche. Als je de vaardigheden, ervaring en kennis hebt om de juiste consultingdiensten te leveren voor jouw nichemarkt, dan is consulting een goede keuze voor jou. Als je echter op zoek bent naar uitbreiding van je werkervaring, dan kun je je werk uitbreiden met adviesbureaus. Je kunt zowel voor klanten als adviseurs werken als projectmanager of als associate. Als je nieuw bent in de industrie of je wilt meer leren over een specifiek consulting gebied, dan kun je ook werken als adviseur op een project dat wordt geleid door jouw bedrijf of als gastspreker. Het belangrijkste om te onthouden is dat consulting unieke uitdagingen en kansen biedt. Als je bereid bent om een stapje extra te zetten om je carrière en ervaring te laten groeien, dan is consulting de manier om dat te doen.