BHV Tilburg

De Nederlandse buitenlandse dienst is een kleine en tamelijk selectieve instelling in vergelijking met andere landen. Kandidaten moeten ten minste twee uitzonderlijke taalvaardigheden hebben: de eerste is vloeiend Nederlands spreken, de tweede vloeiend Engels. Voor degenen die het Engels of het Nederlands niet vloeiend spreken, zou het bijzonder moeilijk zijn om de BHV te leren. Het Foreign Service Institute (IAF) Tilburg is een unieke omgeving voor het leren van Frans, Duits, Spaans en Italiaans vanwege de nabijheid van de moedertalen van deze talen. Bovendien heeft het ook een hoge beheersing van deze talen dankzij zijn ligging in het noorden van Nederland, dat sinds de Middeleeuwen tweetalig is. Deze combinatie van factoren heeft geleid tot wat we nu kennen als BHV in Tilburg: ons programma dat intensieve taalstudie combineert met een onderdompeling in de cultuur. Als je meer wilt weten over wat er nodig is om jezelf te integreren in deze cultuur en een insider te worden in plaats van een buitenstaander, lees dan verder!

De BHV in Tilburg: het programma dat u niet wilt missen

We willen dat je ons BHV-programma in Tilburg zelf ervaart en zelf ziet waarom we ernaar streven om een unieke ervaring voor je te creëren in dit programma. Dus laten we beginnen met de basis om te zien of je met ons mee wilt doen: de stad Tilburg ligt in het noorden van Nederland, dat al sinds de Middeleeuwen tweetalig is. In de buurt liggen ook België en Duitsland, waardoor Nederlands en Frans de officiële talen van de Benelux zijn geworden. Dit maakt Tilburg een prima bestemming voor studenten die onder andere deze talen willen leren. Bovendien is de BHV in Tilburg gevestigd in de thuisbasis van de Koninklijke Militaire School Nederland (KMLD), die een van de meest prestigieuze militaire scholen ter wereld is en bekend staat om zijn leiderschaps- en managementtraining. Studenten kunnen profiteren van de leiderschaps- en managementtraining, maar ook veel leren over de Nederlandse cultuur en manier van leven terwijl ze een taal studeren.

Onze strenge toelatingsprocedure

We weten hoe fantastisch het is om BHV in Tilburg te studeren en we willen graag dat je dit zelf ervaart. Maar daarvoor moet je wel indruk op ons maken met je sollicitatie. Wij nemen dit zeer serieus en accepteren daarom slechts een select aantal mensen tot ons programma. Het werkt als volgt:

  • Je meldt je aan voor Tilburgse BHV.
  • Wij selecteren 20-25 studenten van wie wij denken dat zij het meeste potentieel hebben om te slagen in het programma.
  • Je maakt je correspondentiecursus in Nederland af.
  • Aan het eind van het programma moet je een eindexamen afleggen om je Nederlands te beoordelen (als je Nederlands bent en in ons Franse programma zit).
  • We nodigen de beste 9 studenten uit om bij ons in Tilburg te komen.
  • Voor de rest van de kandidaten proberen we plaats te vinden via onze zusterprogramma's.
  • Je krijgt een contract van een jaar in de Nederlandse Buitenlandse Dienst, waarna je kunt kiezen voor een verlenging van je contract met een tweede jaar.

Hoe we onze studenten integreren in de Nederlandse samenleving

De Nederlandse Dienst voor Buitenlandse Zaken is een unieke instelling. Het is een mix van een bedrijf, een universiteit en een krijgsmacht. En hoewel al deze instellingen belangrijk zijn, krijg je bij de Nederlandse Dienst voor extern optreden de kans om echt te integreren in de Nederlandse samenleving.

Gedurende hun eenjarig contract volgen BHV-studenten universitaire lessen (gegeven in het Nederlands) en nemen ze deel aan de Nederlandse samenleving door opdrachten in het Nederlands uit te voeren, deel te nemen aan de Nederlandse samenleving en samen te werken met Nederlanders. Door deel te nemen aan de Nederlandse samenleving en zich te integreren in de Nederlandse samenleving, leert de BHV'er de Nederlandse cultuur, taal en samenleving kennen. Daarnaast krijgt de BHV'er gedurende het jaar Nederlandse taalondersteuning, waardoor de student de Nederlandse taal vloeiend leert beheersen.

Na het eerste jaar moet de BHV'er een Nederlandse taaltoets afleggen en bewijzen dat hij/zij de Nederlandse taal vloeiend spreekt. Als je slaagt voor de toets, mag je Nederlands blijven studeren. Slaag je niet voor de toets, dan krijg je een Nederlandse taalopdracht om te maken en moet je bewijzen dat je de Nederlandse taal vloeiend beheerst. Als je hebt bewezen dat je de Nederlandse taal vloeiend beheerst, mag je verder Nederlands leren. Als u niet slaagt voor de opdracht, moet u de taaltoets Nederlands opnieuw afleggen.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft om een idee te krijgen van wat de BHV in Tilburg inhoudt. We willen duidelijk maken dat de BHV in Tilburg een zeer selectief programma is, dus als je geïnteresseerd bent, raden we je sterk aan om je aan te melden. We hopen ook dat dit artikel je een beter beeld heeft gegeven van hoe het zal zijn om BHV in Tilburg te studeren. We kunnen niet wachten om je in Tilburg te verwelkomen!

Zoals je ziet, is de BHV in Tilburg een heel bijzonder programma in Tilburg. Als je wordt aangenomen, kun je Nederlands en Frans leren, maar krijg je ook de kans om een andere cultuur te ervaren en jezelf te integreren in de Nederlandse samenleving. Als je geïnteresseerd bent, meld je dan zo snel mogelijk aan om er zeker van te zijn dat je niets mist!